Jo teigimu, birželį turėjęs įvykti "LUKoil", "Mažeikių naftos" ir "Williams International" atstovų susitikimas, kuris buvo nukeltas į liepą, "geriausiu atveju įvyks rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjį".

Derybose dalyvaujantis I. Paleičikas pareiškė esąs suinteresuotas kuo greitesne derybų eiga ir pridūrė, kad darbo grupių dialogas vyksta konstruktyviai.

Pasak I. Paleičiko, daugeliu svarbių klausimų derybininkams jau pavyko pasiekti visoms pusėms priimtinas pozicijas, tačiau derybas užbaigti nėra lengva - "deramasi dėl kiekvieno cento ir procento, kurie vėliau virs didžiuliais pinigais".

"Dirbame ir galiausiai susitarsime", patikino jis, savo teiginį motyvuodamas tuo, kad "Mažeikių nafta" neturi rimtų naftos tiekimo alternatyvų, o aštuonerius metus Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse dirbanti "LUKoil" taip pat suinteresuota pasilikti regione.

"LUKoil", "Mažeikių naftos" ir "Williams International" delegacijos gegužę Londone pasirašė ketinimų protokolą, kuriame apibrėžiami ilgalaikio bendradarbiavimo principai. Protokole numatoma steigti bendras naftos tiekimo ir realizacijos Lietuvoje bei visame Baltijos regione įmones.

Per metus "Mažeikių naftai" numatoma patiekti 6 mln. tonų naftos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją