Apie tai pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Prieš kelias dienas Rusijos federalinė mokesčių tarnyba paskelbė "LUKoil" prezidentui Vagitui Alekperovui ir koncerno vyriausiajam buhalteriui iškėlusi bylas dėl pajamų slėpimo.

Tuo tarpu "LUKoil Baltija" valdybos pirmininkas Ivanas Paleičikas tvirtino, kad mokesčių tarnyba tik išsakė savo nuomonę, o bylos "LUKoil" vadovams nėra iškeltos.

Apie šį įvykį kalbėta ir praėjusią savaitę vykusiame Lietuvos premjero Andriaus Kubiliaus ir "Mažeikių naftą" valdančios JAV bendrovės "Williams International" vadovo Johno Bumgarnerio susitikime.

Vienas šio susitikimo dalyvis dienraščiui sakė, jog nuspręsta akylai sekti Rusijos koncerno veiksmus.

Ūkio ministras Valentinas Milaknis patvirtino, kad derybose su Rusijos koncernu jau nemažai pasiekta ir susitarti su "LUKoil" galėtų sutrukdyti tik politinės kliūtys.

Besiderantys Lietuvos ir Rusijos naftos koncernai ketina kurti vieną bendrą naftos tiekimo ir kelias degalų didmeninės prekybos įmones.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją