"Mažeikių naftos" Komunikacijos tarnybos viršininkas Tadas Augustauskas BNS sakė, jog kol kas nėra gamyklos vadovybės sprendimo atnaujinti gamybą. Anot jo, tikimasi, kad įmonė pradės vėl dirbti šią savaitę.

Antradienio rytą "Mažeikių nafta" jau buvo gavusi 24 tūkst. tonų iš 50 tūkst. "LUKoil" žadamos patiekti naftos.

Rusija žaliavą Mažeikių įmonei nustojo tiekti praėjusį penktadienį, o kitą dieną gamykla buvo sustabdyta. Tai jau antras kartas šiemet, kai vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo įmonė nedirba dėl žaliavos stygiaus.

Pasak tiekimus į Lietuvą koordinuojančio "LUKoil" atstovų, naftos tiekimas į Mažeikius nutrūko, nes kai kurie Rusijos tiekėjai neįvykdė savo įsipareigojimų ir laiku nepatiekė žaliavos.

"LUKoil" atstovas Ivanas Paleičikas BNS tvirtino, kad gruodį "Mažeikių nafta" turėtų gauti pažadėtus 400 tūkst. tonų žaliavos, tačiau neatmetė galimybės, kad kitų metų pradžioje galimi sutrikimai. Jų nebūtų, jei "Mažeikių nafta" turėtų ilgalaikes naftos pirkimo sutartis.

Stovėdama be darbo, "Mažeikių nafta" patiria apie 1 mln. litų nuostolių per parą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją