„Peržengėme 2 mlrd. eurų apyvartos ribą, išlaikėme tvirtą rinkos lyderystę su didesne nei 30 proc. rinkos dalimi. Rezultatams įtakos turėjo infliacijos lėtėjimas, kuris buvo ypač jaučiamas antrąjį metų pusmetį, taip pat elektros kainų stabilizavimasis. Pernai ženkliai didinome darbo užmokesčio fondą, kurį iš dalies kompensavome didindami savo veiklos efektyvumą. Ir toliau tęsėme parduotuvių atnaujinimą – savo tinkle jau turime virš 70 proc. suvienodinto formato parduotuvių. Praėjusiais metais taip pat pradėjome naujojo logistikos centro statybas – į jį per 2023 metus investavome 35 mln. eurų, visa investicija sieks 70 mln. eurų“, – vardija „Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

2023 metais „Maxima LT“ į valstybės biudžetą sumokėjo 209,6 mln. eurų Valstybinės mokesčių inspekcijos ir „Sodros“ renkamų mokesčių – 19 mln. eurų daugiau nei 2022 metais.

Pernai bendrovės pajamos, lyginant su 2022 metais, augo 7,9 proc. Kaip teigiama pranešime, pajamų augimą lėmė pirmąjį metų pusmetį vis dar vyravusi infliacija ir visus metus augę pirkėjų srautai.

2023 metais bendrovės grynasis pelnas buvo 116,7 mln. eurų – tai yra 28,1 mln. eurų daugiau nei 2022 m. EBITDA 2023-aisiais siekė 207,7 mln. eurų – 33 mln. eurų daugiau nei ankstesniais metais. EBITDA pelningumas per metus paaugo 1 procentiniu punktu, siekė 9,7 proc. ir sugrįžo į 2021 metų lygį. Didžiausią įtaką bendrovės pelningumo augimui praėjusiais metais turėjo elektros ir kuro kainų stabilizavimasis, įdiegti bei tęsiami veiklos efektyvinimo sprendimai.

Kaip teigiama pranešime, efektyviau organizuoti veiklą padeda dar 2021 metais pradėtas „Maximos“ parduotuvių formatų vienodinimo projektas. Per 2023-uosius buvo atnaujintos dar 44 parduotuvės. Iš viso suvienodintus formatus jau atitinka 181 parduotuvė – tai daugiau nei 70 proc. tinklo parduotuvių visoje šalyje, kurios, priklausomai nuo jų prekybinio ploto, siūlo vienodą asortimentą, vienodą prekių kategorijų išdėstymą ir veikia pagal tuos pačius principus.

„Taip pat galime pasidžiaugti, kad šiemet pradės veikti naujas mūsų temperatūrinis sandėlis. Iš viso į jį investuosime 70 mln. eurų, jo plotas sieks 46 tūkst. kvadratinių metrų, o šiuolaikiniai sprendimai užtikrins dalies procesų automatizavimą, tvaresnį ir patogesnį prekių pristatymą į parduotuves bei aukščiausią šviežio maisto kokybę pirkėjams“, – teigia J. Bivainytė.

Bendrovė yra didžiausia šalies darbdavė, vienijanti apie 11,5 tūkst. darbuotojų. Kaip teigiama, bazinis atlyginimas augo 12,5 proc., o bendras atlyginimų fondas padidėjo 13,6 mln. eurų, lyginant su ankstesniais metais.

Kaip įvardijama pranešime, iš viso per praėjusius metus bendrovė prisidėjo prie daugiau nei 40-ies įvairių organizacijų iniciatyvų, kurioms skyrė virš 2,4 mln. eurų. Didžioji dalis paramos buvo nukreipta kovai su maisto švaistymo problema, besibaigiančio galiojimo, bet dar tinkamus vartoti ir saugius maisto produktus paskirstant socialiai pažeidžiamiems žmonėms.