Vasarį bankas skelbė apie savo planus panaikinti 10-12 tūkst. darbo vietų. 

Iki 2016 metų bus panaikinta apie 7 tūkst. darbo vietų (5 proc. personalo) banko investiciniame padalinyje, labiausiai nukentėjusiame dėl sulėtėjusios paklausos ir įsiskolinimų. Šią savaitę bankas pranešė, kad ikimokestinis investicinio padalinio pelnas pirmąjį ketvirtį sumažėjo 49 proc. Pajamos, gautos iš prekybos valiutomis ir obligacijomis, sumažėjo 41 proc. iki 1,23 mlrd. svarų.

Be to, "Barclays" pranešė sukursiantis vadinamąjį "blogąjį banką", - padalinį, kuriame bus sujungti nepagrindiniai banko aktyvai ("Barclays Non-Core").

"Tai tik "Barclays" struktūros supaprastinimas. Mes būsime tarptautinis bankas, veikiantis tik tose sferose, kur turime galimybių ir konkurencinį pranašumą", - pareiškė "Barclays" vadovas Antony'is Jenkinsas.

Bankas "Barclays" su Londone veikiančia būstine buvo įsteigtas 1690 metais. Šiuo metu "Barclays" yra viena didžiausių finansinių ir bankinių grupių Didžiojoje Britanijoje ir pasaulyje. Banke šiuo metu dirba apie 140 tūkst. darbuotojų.

Trečiadienį BBC verslo redaktorius Kamalas Ahmedas užsiminė, kad "Barclays" per artimiausius kelis mėnesius gali uždaryti apie 400 skyrių. Tačiau ketvirtadienį savo pareiškime "Barclays" neužsimena apie planus uždaryti mažmeninės bankininkystės skyrius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)