Galiausiai šalies vyriausybė nusprendė įsikišti ir sujungti dvi konkurencinę kovą išgyvenusias oro linijas, iš kurių 1926-ųjų metų sausio 6 dieną buvo suformuota oro linijų bendrovė "Deutsche Luft Hansa AG".

Pradinis naujosios bendrovės, kurią suformavo "Deutsche Aero Lloyd AG" ir "Junkers Luftverkehr", sudarė vos 50 tūkstančių tuometinių Vokietijos markių. Beje, dviejų susijungusių bendrovių simboliai išliko iki nūdienos.

Simbolis atkeliavo iš "Aero Lloyd", o bendrovės spalvos - iš "Junkers". 1954-aisiais metais, kai bendrovės akcijos buvo pradėtos kotiruoti akcijų biržoje, bendrovės pavadinimas buvo pakeistas iš "Luft Hansa" į "Deutsche Lufthansa".

Iki 1926-ųjų metų balandžio 6 dienos "Luft Hansa" valdė 162 lėktuvus ir reguliariai skraidė aštuoniais maršrutais. Per pirmuosius veiklos metus bendrovė nuskraidino 56 tūkstančius 268 keleivius. 2000-aisiais ši oro linijų bendrovė nuskraidino apie 45 milijonus keleivių.

Su visais padaliniais šiuo metu "Lufthansa" valdo 371 lėktuvą, tarp kurių yra 35 milžiniški lėktuvai. Jie per vieną skrydį gali nuskraidinti iki 370 keleivių. Per pirmuosius veiklos metus "Luft Hansa" dirbo tiktai 140 lakūnų, tuo tarpu šiuo metu jų yra beveik 5 tūkstančiai. "Lufthansa" koncerne šiuo metu dirba 68 tūkstančiai žmonių.

Po Antrojo pasaulinio karo oro linijų bendrovei teko pradėti verslą iš naujo - gamyklos buvo sugriautos, oro uostai subombarduoti, lėktuvai apgadinti.

1926-ųjų metų gegužės 1 dieną "Luft Hansa" įvedė pirmą oro linijų bendrovių įstorijoje nuolatinį naktinį reisą iš Berlyno į Maskvą.

Tačiau savo istorijoje bendrovė turėjo ir tamsių puslapių. "Lufthansa" buvo sparčiai įtraukta į nacių karo planus. "Lufthansa" vadovą ir feldmaršalą Erhardą Milchą (Erhard Milch) Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolas 1947-aisiais metais įkalino iki gyvos galvos. Per Trečiojo reicho viešpatavimo metus keli ilgamečiai bendrovės darbuotojai buvo sulaikyti, nužudyti arba ištremti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją