V. Ušackas BNS korespondentui sakė sveikinąs prasidėjusią partijų diskusiją dėl Konstitucijos pataisų, kuriomis būtų leista parduoti žemę užsienio piliečiams ir juridiniams asmenims.

"Šią pataisą priėmus dar šios kadencijos Seime, būtų suteiktas impulsas būtinam žemės ūkio restruktūrizavimui, nes ši Konstitucijos pataisa leistų liberalizuoti žemės rinką, tai padėtų į Lietuvą pritraukti daugiau užsienio investicijų", sakė V. Ušackas.

Jo nuomone, dėl didesnės žemės paklausos padidėtų žemės vartė, o žemės pardavėjai gautų papildomų lėšų savo ekonominei veiklai pertvarkyti.

Pagal pataisas ūkininkai galėtų užstatyti žemę bankams, o taip būtų paskatinta žemės ūkio plėtra, mano eurodiplomatas.

V. Ušackas teigia, jog Lietuva jau vėluoja priimti šias pataisas, todėl dabar joms yra "itin subrendęs laikas".

Konservatoriai siūlo dvi Konstitucijos pataisas. Siūlydami keisti 47 Konstitucijos straipsnį, jie nori įtvirtinti nuostatas, kad Lietuvoje žemę galėtų įsigyti juridiniai asmenys, žemė taip pat gelėtų būti parduodama užsienio piliečiams ir juridiniams asmenims.

Taip pat siūloma keisti 138 Konstitucijos straipsnį. Pataisoje siūloma nustatyti, jog "ratifikuotos tarptautinės sutartys turi viršenybę Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų atžvilgiu".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją