Tokią informaciją patvirtino „Next“ prekės ženklo vadovė Lietuvoje Ernesta Juškaitė.

„Tiesiog investuotojui pritrūko apyvartinių lėšų“, – DELFI sakė ji.

Paklausta, ar neketina atidaryti parduotuvės kitoje vietoje, ji nedaugžodžiavo.

„Na, nežinau, šiuo metu mūsų savininkai, mūsų akcininkai paskelbė įmonės bankrotą. Tai nebent tą franšizę nusipirks kita įmonė iš anglų“, – komentavo vadovė.

Paklausta, dėl ko nepavyko verslas, ji nurodė, kad daugiausia tai lėmė viena sąnaudų eilutė.

„Nuoma per brangi, sakykime taip. Labai didelę dalį apyvartų suvalgo nuoma. Prekybos centrai nieko neduoda, tik ima“, – sakė ji.

E. Juškaitės teigimu, uždarytos visos šio ženklo parduotuvės, veikusios Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Akropoliuose“ ir sostinės prekybos centre „Panorama“.

Bendrovės „Akropolis LT“ direktorė Dovilė Šiekštelytė-Batutienė įvardijo kitokias parduotuvės uždarymo priežastis.

„Next“ parduotuves valdanti bendrovė nesilaikė sutartyje numatytų įsipareigojimų, todėl nuomos sutartis su ja buvo nutraukta, o parduotuvės Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose“ uždarytos.

Šiuo metu vyksta derybos dėl naujų parduotuvių atidarymo tose vietose. Nuomininkus atrinksime atsižvelgdami į „Akropolių“ koncepciją bei vystymo strategiją“, – DELFI komentavo ji.

„Sodros” duomenimis, prekybos ženklą „Next“ Lietuvoje valdanti bendrovė turi 25 darbuotojus ir 5353,32 Eur skolą socialinio draudimo biudžetui.

Pirmoji „Next“ parduotuvė Lietuvoje buvo atidaryta 2011 m. rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)