VAT projekto pagrindinis tikslas – užpildyti egzistuojančią informacinę spragą tarp verslininkų, ieškančių finansavimo naujų įmonių kūrimui, bei investuotojų, ieškančių įdomių investicinių projektų.

Projekto įgyvedinimui jau 2008 m. pradžioje numatoma sukurti organizaciją, vienijančią verslo angelus ir teikiančią investicinių pasiūlymų atrankos, susitikimų tarp verslininkų ir verslo angelų organizavimo bei mokymų paslaugas.

Tinklo sukūrimo parengiamuosius darbus bei populiarinimo ir mokymo renginius 2007 m. liepos-lapkričio mėn. daugiau nei 150 tūkst. Lt suma parėmė LR Ūkio ministerija pagal Inovacijų ir konkurencingumo didinimo programą.

Europos Sąjungos šalyse 2006 m. veikė apie 250 verslo angelų tinklų. Nors rytų ir vidurio Europos šalyse tai yra palyginti nauja koncepcija, VAT jau sėkmigai veikia Maskvoje, Varšuvoje, Prahoje ir yra sparčiai kuriami kitose regiono šalyse.

Verslo angelai dažniausiai yra esami ar buvę verslininkai, investuojantys savo kapitalą, žinias bei ryšius į naujai steigiamas įmones. Jie atlieka svarbų vaidmenį ankstyvajame veiklos etape aprūpinant smulkias ir vidutines įmones nuosavu kapitalu, taip pat konsultuoja įmones plėtros klausimais.

Anot VšĮ „Saulėtekio slėnis“ direktoriaus Andriaus Bagdono, VAT yra būtina inovatyvaus verslo paramos infrastruktūros dalis, kadangi būtent verslo angelai investuoja į naujus ir instituciniams investuotojams - bankams ir net rizikos kapitalo fondams - pernelyg rizikingus ir smulkius projektus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją