Į "BNP Paribas" vadovaujamą konsorciumą įeina investicinė bendrovė "National Economic Research Associates", inžinierinių konsultacijų įmonė "Ramboll", finansų maklerio įmonė "VB Vilfima" ir teisinių paslaugų bendrovė "Glimstedt".

Konkurso komisijos pirmininkas, ūkio viceministras Vytenis Junevičius BNS pranešė, kad iš trijų pretendentų, kurių techninė užduotis buvo įvertinta daugiau nei 70 balų, pasirinktas "BNP Paribas", nes jis pasiūlė mažiausią sėkmės mokestį.

Pasak V. Junevičiaus, geriausiai buvo įvertinta banko ABN AMRO techninė užduotis, tačiau nugalėtoją lėmė mažiausia pasiūlyta kaina. Tarp geriausių techninių pasiūlymų buvo ir "PricewaterhouseCoopers" pasiūlymas.

Pirmadienį konkurso komisijai savo pasiūlymus pristatė penki "Lietuvos dujų" privatizavimo konkurso dalyviai - ABN AMRO, "BNP Paribas", CAIB ir "Societe Generale" bei "PricewaterhouseCoopers" vadovaujami konsorciumai.

Pagal "BNP Paribas" pasiūlymą "Lietuvos dujos" turėtų būti privatizuotos per šešis mėnesius nuo sutarties su patarėju pasirašymo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją