"Lietuvos avialinijoms" skubiai reikia pinigų atsiskaityti su JAV lizingo bendrove "International Lease Finance Corporation" (ILFC), kuriai už lėktuvo Boeing 737 nuomą ji skolinga daugiau nei 10 mln. litų (2,5 mln. JAV dolerių).

Bendra LAL skola už keturių lėktuvų Saab ir Boeing nuomą siekia 17 mln. litų.

Balandžio pabaigoje į Vilnių atvykę ILFC bei lėktuvo nuomotojų atstovai norėjo atsiimti Beoing ir nutraukti nuomos sutartį, tačiau derybose pavyko susitarti, kad LAL ne vėliau kaip birželio pabaigoje sumokės skolą ir pateiks įrodymus, jog ateityje vykdys savo įsipareigojimus.

Beoing 737 - vienintelis LAL turimas trečiosios triukšmų kategorijos lėktuvas, būtinas vykdant bendradarbiavimo sutartį su Olandijos oro bendrove KLM. Ši bendro kodo sutartis, manoma, atvers kelią LAL pasirašyti tokias pat sutartis su kitais KLM partneriais. Todėl lėktuvo Boeing 737 nuoma "Lietuvos avialinijoms" yra labai svarbi, teigia susisiekimo ministras Rimantas Didžiokas.

Be to, "Lietuvos avialinijos" bankams ir tiekėjams šiemet turi grąžinti atitinkamai 6 mln. ir 6,1 mln. litų. Dar 860 tūkst. litų reikia bendrovės restruktūrizavimui.

Finansų ministras Vytautas Dudėnas teigia, jog LAL finansinė padėtis yra bloga. Pernai ji patyrė 24,6 mln. litų grynojo nuostolio, šiemet pirmąjį ketvirtį - dar 14,5 mln. litų nuostolį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją