O stipraus alaus akcizas padidėtų maždaug dešimtadaliu. "Tai reiškia, kad spirituoto vyno butelis parduotuvėje kainuos apie 6 litus, o alaus butelis - 2 litus. Kadangi silpnas alus atpigtų vos 1 - 2 centais, o stipraus alaus kaina išaugtų 20 centų už butelį, sumažėtų pardavimai, ir bendrovės lėtai pradėtų skęsti", - sakė Eltai Aludarių asociacijos prezidentas Audrius Vidžys.

Akcizai, pagal projektą, keistųsi nuo 2001 metų balandžio 1 dienos. Taip pat numatyti pereinamieji laikotarpiai. Projekte siūloma tarpiniams produktams, atitinkantiems "vaisių-uogų vynų" apibūdinimą, kurių stiprumas ne didesnis kaip 15 procentų, už hektolitrą mokėti 175 litų akcizą.

Stipresniems kaip 15 laipsnių vynams nuo 2003 metų gruodžio 31 dienos reikės mokėti 270 litų, nuo 2004 metų sausio 1 dienos - 290 litų už produkto hektolitrą. Šiuo metu tokio stiprumo vyno akcizas yra 720 litų už hektolitrą.

Alui nuo ateinančių metų balandžio 1 iki 2002 metų kovo 31 dienos būtų nustatytas 7,5 lito už hektolitrą produkto už kiekvieną 1 procentą faktinės tūrinės alkoholio koncentracijos, bet ne daugiau kaip 55 litai už produkto hektolitrą. Nuo 2002 metų balandžio 1 d. - 7,5 lito už hektolitrą produkto už kiekvieną 1 procentą faktinės tūrinės alkoholio koncentracijos.

Projekte siūloma Vyriausybei iki 2001 metų kovo 1 d. patvirtinti alaus gamybos apskaitos taisykles, o iki balandžio 1 d. - akcizo už alų apskaičiavimo pagal faktinę tūrinę alkoholio koncentraciją tvarką.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją