Kaip skelbia naviny.by, Lietuvos piliečiui metami kaltinimai pagal Baltarusijos Respublikos baudžiamojo kodekso 431-ojo straipsnio 2-ąją dalį, kurioje kalbama apie kartotinį kyšio davimą, tikintis, kad bus įvykdyti neteisėti veiksmai, arba ypač vertingo kyšio davimą.

Kyšininkavimu kaltinamas ir Astravo (Gardino sritis) verslininkas Pavelas Revanka.

Tarp dvylikos buvusių valstybės sienos perėjimo punkto „Kamenyj log“ darbuotojų, kaltinamų ypač didelės vertės kyšių ėmimu, yra ir muitinės vadovo pavaduotojas Jurijus Kovalčukas bei anksčiau muitinės posto „Gudogai“ vadovo pareigas ėjęs Viktoras Falevičius.

J. Kovalčuko advokatui paprašius pakeisti savo ginamajam taikomas kardomąsias priemones ir pritaikyti tik namų areštą, teisme buvo paskelbta pertrauka, per kurią numatoma išspręsti šį klausimą.
Tikimasi, kad artimiausiame posėdyje bus perskaityti teisiamiesiems pateikti kaltinimai.
Liudininkai į tesimą neiškviesti.

Apie išaiškintą korupcinio pobūdžio veiką Ašmenos muitinėje Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka per šalies televiziją paskelbė 2015 m. balandžio 5 d. Tada jis konstatavo, kad į baudžiamąją veiką buvo įsitraukę kone visi sienos perėjimo punkto „Kamenyj log“ darbuotojai. Ši veika jiems atnešė milijoninėmis sumomis vertinamą pelną. „Šaliai padaryta žala turi būti atlyginta trigubai ar net penkiagubai“, – pareikalavo A. Lukašenka.

Tyrimą vykdė Valstybės saugumo komitetas. Pernai kovą ir balandį buvo sulaikyta maždaug 20 buvusių ir tuometinių sienos perėjimo punkto „Kamenyj log“ darbuotojų, pradėtos penkios baudžiamosios kyšininkavimo bylos.

Šiuo metu jos peržiūrimos įvairiuose Minsko teismuose.

Buvusiam Ašmenos muitinės viršininkui Ivanui Neverkevičiui šių metų kovą buvo skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)