Lietuva, pasak ministro, pasirengusi finansuoti savo tilto dalies statybą ir tikisi, kad atitinkamoms išlaidoms pasirengusi ir Lenkija. Be to, abi valstybės siekia Europos Sąjungos paramos projekto įgyvendinimui.

Energijos tilto tiesimo projektas buvo pradėtas įgyvendinti prieš kelerius metus. Tačiau dėl konkurso neskaidrumo jis buvo nutrauktas. Manoma, kad 400 kilovoltų įtampos linija galėtų būti pastatyta per vienerius metus.

Lietuva iki šiol tebėra integruota į buvusią sovietinę energetikos erdvę ir neturi techninių galimybių eksportuoti elektros energiją tiesiogiai į Vakarus. Lietuva per Baltarusiją į Lenkiją eksportuoja nedaug elektros energijos, tačiau šis projektas stringa dėl Baltarusijos keliamų kliūčių.

Baltarusija skolinga Lietuvai maždaug 56 milijonus JAV dolerių už elektros energiją. Lietuvos energetikos pajėgumai keliskart višija šalies elektros energijos poreikius, todėl ji suinteresuota eksportuoti elektrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją