Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), investicijų paroda vyksta kartu su viena didžiausių parodų Japonijoje - "Business Show 2000", kuri, tikimasi, pritrauks daugiau kaip 400 tūkst. lankytojų.

URM turimais duomenimis, pastaruoju metu Lietuvos ir Japonijos prekyba didėja. Per pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su 1999 metų atitinkamu laikotarpiu, Lietuvos eksportas į Japoniją išaugo 12 proc., o importas - 21 procentu.

Nors prekyba didėja, tačiau Japonijos investicijos Lietuvoje yra tik simbolinės. Lietuvos įmonių rejestro duomenimis, Lietuvoje yra įregistruotos 3 bendrosios su Japonija ir 1 Japonijos kapitalo įmonė. Bendras Japonijos investuotas kapitalas sudaro 550 tūkst. litų.

Pasak URM pranešimo, investicijų paroda Tokijuje yra gera galimybė Japonijos verslo pasauliui pristatyti didesnes investicijų bei prekybos galimybes Lietuvoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją