Swedbank“ vyriausiojo ekonomisto Nerijaus Mačiulio manymu, dėl Rusijos embargo kai kurie maisto gamintojai, žemės ūkio sektoriaus, transporto ir logistikos įmonės turėjo rimtų iššūkių, bet visos šalies ekonomikos tai nesukrėtė – toliau didėjo užimtumas, augo atlyginimai. Ekonomisto nuomone, taip pat svarbu vertinti ne tik sankcijų neigiamą poveikį, bet ir tai, koks buvo prarastas augimo potencialas.

SEB banko vyriausiojo analitiko Tado Povilausko nuomone, Lietuvos ekonomikai Rusijos embargo poveikis buvo vienas didžiausių tarp ES valstybių. Pasak jo, tai rodo vien tai, kad Lietuvos ekonomikos augimo sulėtėjimas 2015 metais buvo didžiausias ES (BVP augimas sulėtėjo nuo 3,5 proc. 2014 metais iki 1,8 proc 2015 metais). „Žinoma, negalima visko suversti Rusijai, tačiau didelę įtaką (iki 1 proc. BVP dydžio) dėl ekonomikos augimo sulėtėjimo padarė Rusijos sankcijos ir pačios Rusijos ekonomikos smukimas“, – dienraščiui sakė T.Povilauskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)