Ne vienas iš kaimyninės šalies sugrįžęs alytiškis tikino, kad lietuviškų „prekybcentrių“ išsižadės visai, o progai pasitaikius, iškart važiuos apsipirkti į parduotuves Lenkijoje, nes kitos išeities nėra.

„Nemanau, kad tas boikotas kažką pakeis. Jei tris dienas į prekybos centrus neisime, o paskui atbėgsime būriais – kas iš to? Aš išvis planuoju neiti į Lietuvos prekybos centrus, nebent tik duonos nusipirkti. Jau kurį laiką maždaug kas dvi savaites važiuoju į Suvalkus ir prisiperku tiek, kad užtektų iki kito karto“, - sakė 31 metų alytiškis Edgaras.

Pasak jo, antradienį Suvalkų prekybos centruose žmonių buvo tiek, kiek anksčiau būdavo „normalių“ savaitgalių metu.

„Pastaruoju metu savaitgaliais Lenkijoje – beprotybė. Neįmanoma praeiti, gauti vežimėlį ar pirkinių krepšelį. Anksčiau, prieš metus ar daugiau, savaitgaliais žmonių Suvalkuose būdavo mažiau“, - pasakojo Edgaras, eilėje prie kasos laukęs pusvalandį.

Alytiškis kartu su giminaičiais apsipirko „Kaufland“ prekybos centre. Už pilną vežimėlį prekių sumokėjo beveik 378 zlotus.

Edgaras pirko pakuotę mineralinio vandens, sulčių, pakuotę limonado skardinėmis „Pepsi“, įvairių rūšių sūrio, grūdėtos ir paprastos varškės, varškės desertų, šokoladukų, bulvių traškučių, daktariškos ir rūkytos dešros, dešrelių kepimui ant laužo, lašišos filė, karšto rūkymo skumbrės, jogurtų, duonos, batonų, miltų, grietinės, majonezo, pomidorų padažo, daržovių, tuno, skumbrės, lašišos konservų, aliejaus ir kitų prekių.

„Už viską sumokėjau kiek daugiau nei 86 eurus. Lietuvoje už tiek mokėčiau gerokai daugiau“, - sakė vyras.

Apsipirkimu Lenkijoje patenkinta liko ir alytiškė Erika.

„Sąžiningai nėjau į Lietuvoje esančius prekybos centrus, prisijungiau prie boikoto ir kartu su mama važiavau apsipirkti į Lenkiją. Suvalkuose jau net nesijaučiame, kad būtumėme kitoje šalyje. Visi kalba lietuviškai, pataria, ar verta pirkti vieną, ar kitą prekę, ar skanu“, - įspūdžiais dalijosi mergina.