Pasak jo, visiškas "Unibanka" įsijungimas į SEB grupę jo klientams suteiks geresnes galimybes naudotis tarptautinės grupės teikiamomis paslaugomis Baltijos ir Skandinavijos šalyse, Vokietijoje ir kitose Europos šalyse.

SEB vykdomasis direktorius Larsas Thunellas (Larsas Tunelas) sakė, jog ne tik "Unibanka" išloš iš SEB patirties bankininkystėje, bet ir SEB bus naudingos "Unibanka" sukauptos žinios apie Baltijos šalių rinkas.

"Šis susijungimas yra dar vienas sparčios Skandinavijos ir Baltijos verslo saitų plėtros bei Latvijos pajėgumo pritraukti užsienio investicijų ženklas. Aš tvirtai tikiu, kad SEB dalyvavimas bus naudingas banko klientams, tiek mažiems, tiek dideliems", sakė jis.

SEB taip pat yra didžiausias Vilniaus banko ir Estijos banko "Uhisbank", kuris jau yra SEB grupės narys, akcininkas.

Šį penktadienį baigiasi SEB pasiūlymo supirkti likusias Vilniaus banko akcijas terminas - tikimasi, kad Švedijos bankui pavyks supirkti didžiąją dalį didžiausio Lietuvos komercinio banko akcijų, ir Vilniaus bankas taip pat netrukus įsijungs į SEB grupę. Kartu jis neabejotinai bus išbrauktas iš vertybinių popierių biržos prekybos sąrašų.

Dešimties litų nominalo Vilniaus banko akcijas SEB superka po 50 litų. Pradinė pasiūlymo kaina - 40 litų netenkino daugelio smulkiųjų akcininkų, todėl SEB, jau paskelbęs pasiūlymą, padidino kainą 10 litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją