"Eesti energia" valdybos pirmininko Gunnaro Okko (Gunaro Oko) teigimu, sujungti Estijos ir Latvijos energetikos įmones jis yra siūlęs dar ankstesniam "Latvenergo" vadovui Valdžiui Ginterui, kuris šių metų pradžioje išėjo į pensiją.

Estijos laikraštis tvirtina, jog Latvijos ekspremjeras Andris Škėlė į Taline vasario mėnesį vykusį Baltijos šalių vyriausybių vadovų susitikimą atvyko viena diena anksčiau, kad neoficialioje aplinkoje susitiktų su Estijos premjeru ir abiejų šalių energetikos įmonių atstovais.

"Eesti Ekspress" žiniomis, dėl konkretaus veiksmų plano Estijos ir Latvijos premjerai susitarė kovą 29-ąją susitikę Piarnu.

Latvijos vyriausybė šį klausimą uždarame posėdyje svarstė balandžio 4-ąją, o Estijos vyriausybė - balandžio 11 dieną. Oficialiai sprendimą abi pusės turėjo priimti balandžio 18-ąją, tačiau tai nebuvo padaryta dėl balandžio 12 dieną Latvijoje įsiplieskusios vyriausybės krizės bei A. Škelės atsistatydinimo.

Kaip tvirtina "Eesti Ekspress", suinteresuotiems asmenims per gana trumpą laikotarpį pavyko įtikinti naujosios Latvijos vyriausybės vadovus šio projekto naudingumu.

Estijos savaitraščio vertinimu, žinia apie galimą Estijos ir Latvijos energetikos įmonių sujungimą yra bene labiausiai nemaloni Skandinavijos energetikos koncernams "Fortum" ir "Vattenfall", kurie į Baltijos šalių energetikos rinką žvelgia kaip į savo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją