Renginyje susirinkusius svečius pasveikino viešnia iš Latvijos, Ivita Burmistre, Latvijos URM Ekonominių santykių ir vystomojo bendradarbiavimo politikos departamento direktorė, kuri ir įteikė laimėtojams apdovanojimus. Sveikinimo kalbą susirinkusiems svečiams tarė ir Einars Semanis, Latvijos ambasadorius Lietuvoje, kuris pasidžiaugė gražia kaimyninių šalių bendradarbiavimo tradicija.

„Nameja Balva 2016“ už didžiausią eksporto į Lietuvą 2015 m. apdovanojimas įteiktas SIA „Baltic Wild“. Įmonė, gaminanti aukščiausios kokybės mėsos gaminius, juos į Lietuvą eksportuoja nuo 2014-ųjų, tačiau būtent pernai matomas įspūdingas eksporto apmičių pokytis. SIA „Baltic Wild“ eksporto apimtys 2015-aisiais siekia 27,5 tūkst. Eur.

Antrojoje nominacijoje apdovanota įmonė, pernai sumokėjusi daugiausiai mokesčių į Lietuvos biudžetą. Apdovanojimas šioje nominacijoje įteiktas UAB „Elektrum Lietuva“. Ši įmonė, teikianti elektros energiją, pernai Lietuvos biudžetą papildėdaugiau nei 16 mln. Eur.

Apdovanojimas už didžiausią indėlį į Lietuvos infrastruktūrą įteiktas AS „A.C.B.“. Kelius tiesianti įmonė kartu su partneriais Lietuvoje įgyvendino ne vieną projektą, kurių tarpe ir Kauno Laisvės alėjos rekonstrukcija.

Apdovanojimai įteikti geriausiems Latvijos partneriams Lietuvoje: „V2 Concept Store” ir žurnalui „N WIND”, su kuriais buvo įgyvendinti net keli projektai, pristatantys Latvijos dizainą Vilniuje ir Kaune. Jų metu Lietuvos rinkai pristatyti net 14 Latvijos dizainerių.

Geriausio partnerio apdovanojimas įteiktas Lietuvos tekstilės gamintojų asociacijai, organizuojančiai didžiausią tekstilės parodą „Baltic Fashion and Textile”. Praėjusiais metais, bendradarbiaujant su asociacija, parodoje dalyvavo gausus būrys Latvijos tekstilės gamintojų, kurie užmezgė verslo kontaktus mūsų šalyje.

„Baroca” ekologiškų prekių parduotuvė, įsikūrusi Vilniaus senamiestyje taip gavo geriausio partnerio apdovanojimą. Jau daugelį metų parduotuvė prekiauja itin kokybiškais ekologiškais gaminiais, pagamintais Latvijoje.

„Nameja Balva“ - nuo 2006-ųjų metų Latvijos Įmonių rūmų Lietuvoje kartu su Latvijos Respublikos ambasada Lietuvoje organizuojami apdovanojimai, siekiant skatinti Latvijos ir Lietuvos įmonių bendradarbiavimą.

„Atrask Latviją“ renginių ciklo pabaigą vainikuos net du Šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiantys koncertai. Gegužės 2 d. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Alinos Orlovos koncertą, kurio svečiu taps latvių grupės „DaGamba“ violončelininkas Valters Pucė. O gegužės 4 d., Latvijos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, šv. Kotrynos bažnyčioje koncertuos grupė „DaGamba“ iš Latvijos. „DaGamba“ scenoje kuria dinamiškus muzikinius pasirodymus, kuriuose įspūdingai kamba tiek Liudvikas van Bethovenas, tiek „Led Zeppelin“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)