Valstybės turto fondas (VTF) ir įmonės pirkėjai penktadienį pasirašė 33,48 proc. "Kuro aparatūros" valstybės akcijų pirkimo ir pardavimo sutartį. Akcijų paketas parduotas kartu su kitų Vilniaus įmonės savininkų akcijomis, todėl bendras akcijų paketas sudaro 50 proc.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, valstybės akcijų paketas parduotas kartu su A. Kedalo sūnaus Vladislavo Kedalo valdomu 17,48 proc. akcijų paketu.

Konsorciumas įsipareigojo už 50 proc. akcijų sumokėti 927,7 tūkst. litų, iš jų 651,2 tūkst. litų (už valstybės akcijas) per 30 dienų turės būti pervesta į Privatizavimo fondą, penktadienį pranešė VTF atstovė spaudai.

Be to, pirkėjas pirmaisiais metais po sutarties pasirašymo turi išlaikyti esamas darbo vietas, o per kitus dvejus metus darbo vietų skaičių padidinti ne mažiau kaip 30 procentų. Šiuo metu "Kuro aparatūroje" dirba daugiau kaip 1000 žmonių.

Pirkėjas taip pat privalės investuoti į įmonę 2 mln. litų ir padengti įmonės kreditorinius įsiskolinimus, kurie šiuo metu siekia 63 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją