Apie tai pranešama birželio 2 d. eurokomisarui V.P. Andriukaičiui adresuotame viešame laiške, kurį pasirašė daugiau nei 20 tarptautinių sveikatos organizacijų.

Laiške V.P. Andriukaičiui išsakomas nusivylimas dėl to, kad EK prioritetu akivaizdžiai pasirinko alkoholio pramonės, o ne Europos piliečių ineresus. Negana to, eurokomisaras atsisakė susitikti su visuomenės sveikatos ekspertais ir aptarti alkoholio politiką be suinteresuotųjų grupių atstovų.

ES alkoholio ir sveikatos forumas, įkurtas 2006 m., siekė palaikyti – naujai priimtą ES Alkoholio Strategiją. Tai buvo kompromisinis aljansas, nes forume už vieno derybų stalo sėdint Europos politikams, sveikatos specialistams ir pramonei, forumas niekada efektyviai nedirbo.

Sveikatos organizacijų teigimu, forumas suteikė galimybę alkoholio pramonei reklamuoti save kaip socialiai atsakingą verslą, neva sprendžiantį žalingo alkoholio vartojimo problemą. Realybėje jie trukdė priimti reikšmingesnius sprendimus.

ES Alkoholio strategija nustojo galioti 2012 m. Nuo to laiko Europos sveikatos srities specialistais ir mokslininkai siekė šio dokumento atnaujinimo 2016-2022 metams. Naujos Strategijos poreikį nuolat pabrėžė netik Šalys narės, bet ir Europos Parlamentas, balandžio mėnesį paskelbęs rezoliuciją dėl naujos Strategijos būtinumo Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)