Aplinkos apsaugos agentūra ketvirtadienį gavo Vilniaus savivaldybės patvirtinimą, jog taryba nepritaria bendrovės „Ritualas“ planams įrengti krematoriumą jos valdomose patalpose Olandų gatvėje.

Kaip BNS sakė agentūros Poveikio aplinkai vertinimo ir taršos prevencijos skyriaus vedėja Milda Račienė, tai reiškia, jog bendrovės atliekama poveikio aplinkai vertinimo (PAV) procedūra yra stabdoma.

„Jokie procesai nebus vykdomi tol, kol galios tarybos sprendimas“, - BNS sakė ji.

Pati bendrovė neatmeta svarstanti savo interesus ginti teisme.

„Dėl kreipimosi į teismą bendrovė nuspręs po konsultacijų su teisininkais“, - BNS raštu atsakė įmonės direktorė Jolanta Sprainaitienė.

Anot jos, „Ritualas“ PAV procedūras sustabdė dar vasario 22-ąją ir apie tai informavo Vilniaus tarybą. Tuo pačiu bendrovė paprašė tarybos išbraukti klausimą dėl nepritarimo krematoriumui, tačiau politikai šį sprendimą vasario 24-ąją patvirtino.

„Nesuprantame, kodėl oficialiai įteikiami bendrovės raštai nepasiekia Vilniaus tarybos narių ir nėra svarstomi. Kaip ir į vasario 2 dienos bendrovės paaiškinimus bei pateiktą visuomenės nuomonės tyrimą, taip ir į vasario 23 dienos pranešimą niekas nesureagavo (...). Apgailestaujame, kad verslo plėtros klausimas ir bendrovės planai pagerinti vilniečiams ritualinių paslaugų prieinamumą virto politikų kovos su oponentais įrankiu ir politinių partijų prasidėjusios priešrinkiminės kompanijos dalimi“, - piktinosi J.Sprainaitienė.

Krematoriumui Olandų gatvėje nepritarė ir Lietuvos žydų bendruomenė, nes dalis jo dalis būtų patekę į istorinių žydų kapinių teritoriją.

Šiuo metu Lietuvoje mirusiųjų palaikai kremuojami vieninteliame Kėdainių krematoriume.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)