Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios”, Rusijos Kaliningrado srities muitinės atstovai tikina, kad neretai su kontrabandinių cigarečių kroviniu įkliūva ir rizikuoti linkę mūsų tėvynainiai. Tačiau Lietuvos pareigūnai tvirtina tokių atvejų nesureikšminantys, nors neneigia, jog kontrabandinės baltarusiškos cigaretės paklausios ne vien Lietuvoje.

Pasak Kaliningrado srities muitinės, beveik nėra dienos, kad Lietuvos ir Rusijos bei Lenkijos ir Rusijos pasienyje pareigūnai iš automobiliuose įrengtų slėptuvių netrauktų kontrabandinių cigarečių. Jos dažniausiai slepiamos mašinų sėdynėse, duryse, slenksčiuose ir kitose ertmėse. Daugiausia kontrabandinius rūkalus į Kaliningrado sritį veža lengvųjų automobilių vairuotojai iš Lietuvos, Lenkijos ar Rusijos.

„Baltarusijoje pakelis cigarečių kainuoja apie 1,5 lito, Rusijoje – maždaug 3 litus, o pas mus – per 7 litus. Todėl gali būti bandymų baltarusiškas cigaretes gabenti ir į Rusijai priklausančią Kaliningrado sritį“, - svarstė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)