Apie 60 proc. tarptautinio turizmo renginių pernai sostinėje sudarė asociacijų bei mokslo įstaigų konferencijos, likusią dalį – privačių įmonių renginiai, dar vadinami korporaciniais. Vidutinė renginių apyvarta sudarė 73,5 tūkst. litų. Asociacijų renginių vidutinė apyvarta buvo net keturis kartus didesnė nei korporacinių ir siekė 122 tūkst. litų.

„Tarptautinių konferencijų įtaka miesto ekonomikai ir biudžetui akivaizdi. Analizė rodo, kad 50 tūkst. jų dalyvių pernai Vilniui paliko 155 mln. litų, – sako Vilniaus turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorė Jolanta Beniulienė. – Darome prielaidą, kad informacija surinkta tik apie trečdalį Vilniuje vykusių renginių, todėl tikėtina, 2011 m. konferencijų turizmas į Vilnių iš viso pritraukė 465 mln. litų.“

Tokie duomenys buvo gauti Vilniaus turizmo informacijos centrui ir konferencijų biurui kartu su partneriu -Trakų turizmo informacijos centru, sėkmingai įgyvendinus projektą „Konferencijų turizmo galimybių Vilniaus mieste ir Vilniaus apskrityje plėtra ir rinkodara“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)