Tačiau daug vilčių dedama į ką tik įkurtą verslo tarybą, kurioje ne tik verslo, bet ir miesto valdžios atstovai.

Klaipėdos senojoje turgavietėje prekybininkai neslepia juos apėmusios įtampos ir nežinomybės.

Nuo gegužės ir ne maisto produktais prekiaujantys verslininkai dengtose turgavietėse privalės įsigyti kasos aparatus.

Didžiuosiuose miestuose išauga mokesčiai užsiimantiems individualia veikla – minimalus verslo liudijimo mokestis turėtų siekti daugiau kaip 1400 litų.

„Laikraščių išnešiojimas, langų valymas, batų valymas, raktų gamyba – tam tikros paslaugos, kurios yra nepelningos ir kuriomis žmonės tiktai šeimos versle prisideda prie savo biudžeto – pabrango kitiems metams 4 kartus“, – sako Donatas Botyrius, Smulkiųjų verslininkų prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas.

Verslo aplinką sunkina ne tik šalies, bet ir kai kurie miesto valdžios sprendimai. Kad būtų atgaivintas vis dar merdintis uostamiesčio senamiestis, kelerius metus čia dirbantiems verslininkams buvo suteikiama įvairių lengvatų.

Tačiau dėl deficito kitų metų miesto biudžete nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos karpomos.

„Kai kuriems jos jau išvis, ko gero, nebebus taikomos, nes buvo sumažinta lengvata už renginių organizavimą, buvo atsisakyta lengvatos už tualetų paslaugą, dar kai kurių“, – teigia Aurelija Petkūnienė, Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos narė.

Tačiau verslininkai sako, kad daug tikisi iš šiemet uostamiestyje įsteigtos Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos. Ją sudaro septynių asocijuotų smulkiajam ir vidutiniam verslui atstovaujančių organizacijų ir visų miesto taryboje esančių partijų atstovai.

Teigiama, kad tokia taryba prie savivaldybės yra vienintelė šalyje.