Pareigūnas nurodo, kad Kinijos darbo rinka vis dar "sveika", nors ūkio plėtra ir smukusi. Tiesa, šalies vyriausybė neatmeta galimybės keisti savo politiką, jeigu grėsmė augimui bus didesnė, nei tikimasi.

Ma Junas teigia, kad pastaruoju metu banko atliktas bazinių palūkanų normų ir finansų institucijoms taikomas būtinųjų atsargų lygio sumažinimas buvo vykdomas, siekiant pristabdyti griežtos ir pasyvios monetarinės politikos neigiamą poveikį ir išvengti galimų investuotojų lėšų atsiėmimų iš šalies.

Balandžio 19 d. Kinijos liaudies bankas sumažino komercinėms šalies finansų institucijoms privalomų lėšų atsargų apimtis. Rodiklis sumenko 1 proc., iki 18,5 proc., - taip norima padidinti bankų teikiamų paskolų apimtis. Apie pradedamas taikyti naujas priemones paskelbta po to, kai naujausi duomenys parodė, kad Kinijos ūkio plėtra buvo mažiausia per pastaruosius šešerius metus.

Kinija planuoja iki 40 sumažinti didžiųjų valstybinių įmonių skaičių

Pirmadienį Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad šalies valdžia nusprendė sumažinti vyriausybei priklausančių konglomeratų skaičių iki 40-ies. Planai bus įgyvendinami bendroves sujungiant - taip Pekinas siekia gaivinti nekokius rezultatus registruojantį vyriausybės sektorių. Apie tai praneša "Reuters".

Konsolidaciją pirmiausiai norima vykdyti komerciniuose sektoriuose, ypač tarp konkuruojančių įmonių, nurodoma oficialiame Kinijos leidinyje "Economic Information Daily", cituojant anonimiškai pasisakiusį pareigūną.

"Vis daugiau išteklių bus sutelkta stambiose bendrovėse - taip bus išvengta agresyvios konkurencijos, kokią matėme, bendrovėms "CSR Corp Ltd" ir "China CNR Corp Ltd" varžantis dėl užsienyje vykdomų projektų", - rašoma laikraštyje.

Restruktūrizacijos planas itin svarbus šalies prezidento Xi Jinpingas ketinimams kelti sudėtingo ir lėto Kinijos valstybės sektoriaus pelningumą. Pastaruoju metu Pekinas patiria sunkumų bandydamas tinkamomis priemonėmis paremti antrosios pagal dydį pasaulio ekonomikos augimą, pirmąjį ketvirtį pasiekusios žemiausią plėtros ribą per pastaruosius šešerius metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją