Antra didžiausia pasaulio ekonomika praėjusiais metais kilo 6,7 proc. bei nežymiai sumažino tempą lyginant su 2015 m., bet augimas vis tiek liko valdžios prognozuotame 6,5-7 proc. diapazone.

Nepaisant to, kad Kinijos eksportas po daugybės metų rodo atsigavimo ženklus, pasaulinės paklausos prognozes temdo JAV protekcionizmo grėsmė.

„Tarptautinė situacija vis dar sudėtinga, nestabili, matome daug neaiškumų bei prieštaravimų tarp perteklinių pramonės pajėgumų bei struktūrinių atnaujinimų“, – statistikos biuro pranešime teigė vienas jo vadovų Li Xiaochao.

Kinija pernai stipriai viršijo savo tikslus mažinant pramonės pajėgumų perteklių uždarydama neefektyvias plieno gamyklas bei anglies kasyklas.

Šalis 2017 m. toliau tęsia panašią politiką, bet stebėtojai teigia, kad Kinija paprasčiausiai keičia pasenusias technologijas naujesnėmis ir švaresnėmis alternatyvomis, tad pertekliniai pajėgumai bei perprodukcija mažėja lėčiau nei galima tikėtis.

Li Xiaochao taip pat pridėjo, kad nežymios infliacijos išlaikymas šiemet bus naudingas ekonomikai dėl didėjančio spaudimo kainoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)