Mėnesio kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo sumažėjusios daržovių ir padidėjusios kavos, arbatos ir kakavos, dujų, vaisių, spirituotų gėrimų, tabako gaminių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų paslaugų kainos.

Vartojimo prekių kainos per šį laikotarpį sumažėjo 0,2 procento, o paslaugų kainos padidėjo 0,3 procento. Pasak departamento, išlieka paslaugų kainų didėjimo tendencija.

2014 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., iš maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų daugiausia – 20,1 procento – atpigo daržovės. Duona ir grūdų produktai atpigo 0,5 procento, pienas ir jo produktai, sūriai – 0,4 procento. Labiausiai pabrango kava – 9,6 procento, vaisių ir daržovių sultys – 2,3, vaisiai – 2,2, bei kiaušiniai – 0,9 procento. Iš vaisių daugiausia pabrango citrinos – 21,5 procento, apelsinai – 8 procentais, o atpigo persikai – 21 procentu, vynuogės – 10,2 procento.

Iš įvairių prekių ir paslaugų 1,5 procento atpigo kiti neelektriniai asmens priežiūros prietaisai, reikmenys ir priemonės, o kirpyklų ir asmens priežiūros įstaigų paslaugos pabrango 0,5 procento.

Iš alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių daugiausia – 1,1 procento – pabrango cigaretės, 1 procentu – spirituoti gėrimai, 0,5 procento – alus.

Iš būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų labiausiai pabrango suskystintos dujos maistui ruošti – 6,8 procento, būsto nuomos mokesčiai padidėjo 2,4 procento, gaminiai ir medžiagos būsto priežiūrai ir remontui pabrango 1,1 procento, būsto priežiūros ir remonto paslaugos – 0,7 procento. Kietasis kuras atpigo 0,9 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)