Įrodymais gali būti nuotraukos, garso ir vaizdo įrašai, kuriuos užfiksuoti viešbučių kambariuose sulūžę baldai, apipelijusios sienos ar nemandagus viešbučio personalo elgesys.

Paslaugomis nepatenkinti turistai pirmiausia turėtų kreiptis į kelionių organizatoriaus atstovus toje šalyje ir bandyti išspręsti iškilusias problemas. Jų nepavykus išspręsti žodžiu, reikėtų pateikti rašytinę pretenziją, šio dokumento kopiją nepamirštant pasilikti ir sau. Pretenzijų pateikimo tvarka yra detaliai aprašyta standartinėje turizmo paslaugų teikimo sutartyje. Grįžęs iš kelionės, poilsiautojas pretenziją turi pateikti per 15 dienų.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pernai iš keliautojų gavo 50 skundų dėl netinkamo kelionių organizavimo, iš kurių didžioji dalis buvo pripažinti pagrįstais.

Keliautojai skundėsi dėl apgyvendinimo paslaugų kokybės, dėl atidėtų skrydžių, dėl informacijos nesuteikimo, dėl visos kelionės ar nurodydavo kitas priežastis, kodėl pasirinktomis kelionėmis jie buvo nepatenkinti (nemandagus ar net turistus įžeidinėjantis viešbučio personalas, neteisingai kataloguose nurodytos mokamos ir nemokamos paslaugos ir kt.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)