„One Day Without Us“ (liet. „Viena diena be mūsų“) kampanija protestą rengia siekdami pasipriešinti didėjančiam rasizmui ir ksenofobijai šalyje.

„One Day Without Us“ protesto dienos metu planuojama paprasčiausiai nedirbti, taip siekiant parodyti, kokie svarbūs imigrantai yra Jungtinei Karalystei.

Kampanijos organizatorius Matt‘as Carr‘as ragina visus prisijungti prie planuojamojo streiko, kuris įvyks 2017 metų vasario 20 d. Jis teigė, kad protesto mintis jam kilo po to, kai pastebėjo vis prastėjantį britų požiūrį į imigrantus.

M. Carr‘as teigė, kad dauguma balsavusiųjų „Brexit“ referendume dabar yra šokiruoti padidėjusio rasizmo ir ksenofobijos atvejų skaičiaus. Vyras aiškino: „Mes norime, kad šis renginys įtrauktų visus. Suprantame, kad dėl teisinių apribojimų dauguma imigrantų negalės oficialiai streikuoti, tačiau jie prie renginio gali prisidėti paprasčiausiai tą dieną pasiimdami laisvadienį.“

Jis teigė nustebęs, kaip greitai „A Day Without Us“ mintis išpopuliarėjo. Nors pokalbis apie protestą vyksta uždaroje „Facebook“ grupėje, juo susidomėjo jau daugiau nei 7 tūkst. žmonių.

Jis teigė, jog kampanijos tikslas yra pabrėžti, kokie svarbūs imigrantai yra JK – pradedant NHS gydytojais ir baigiant svetingumo sektoriaus darbuotojais. M. Carr‘as yra įsitikinęs, kad viena diena be imigrantų darbo parodys, kaip stipriai JK ekonomika nukentėtų be jų indėlio.

M. Carr‘as planuoja apie protestą kalbėti ne tik su politinėmis partijomis ir profesinėmis sąjungomis, bet ir religinėmis bei bendruomenės organizacijomis. Taip vyras nori užtikrinti, kad protestas vyks visoje šalyje, o apie jį žinos visi imigrantai.

Organizatorius taip pat viliasi, kad darbdaviai, kurių verslui imigrantų darbas yra itin svarbus, taip pat palaikys protesto idėją ir sutiks vienai dienai nutraukti darbą.

„Po „Brexit“ mūsų šalyje labai padidėjo rasizmo ir ksenofobijos lygis. Mes norime suteikti imigrantams galimybę įrodyti savo svarbą“, - tikino vyras.

Planuojama protesto diena (vasario 20 d.) sutaps su Jungtinių Tautų Pasauline socialinio teisingumo diena ir bus paremta panašiais protestais, vykusiais JAV (2006 m.) ir Italijoje (2010 m.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)