Pasak pranešimo, surasti ir išlaikyti kvalifikuotus darbuotojus sunku visose Jungtinėse Valstijose, iš esmės kiekviename ekonomikos sektoriuje.

Tokia Federalinių rezervų banko nuostata gerokai apkarpė ir JAV akcijų bei obligacijų kainas, nes rinkų dalyviai nerimauja, kad Federalinių rezervų bankas gegužės 16 dieną gali gana drastiškai padidinti palūkanų normas.

Galimas palūkanų normų padidinimas 0,5 punkto jau dabar rinkose traktuojamas kaip mažai abejotinas faktas, sakė Niujorko investicijų bendrovės "Josephtal" išvestinių vertybinių popierių padalinio vadovas Jackas Regalas (Džekas Rygalas).

Be to, jis pridūrė, kad rinkoms didžiulės įtakos gali turėti ir netrukus pasirodysiantys JAV balandžio mėnesio nedarbo rodikliai.

Federalinių rezervų bankas palūkanų normas per pastaruosius 10 mėnesių didino jau 5 kartus, o analitikai prognozuoja, kad jos bus padidintos ir gegužės mėnesį.

Niujorko federalinių rezervų banko prezidentas Williamas McDonough (Viliamas Makdonau) sakė, kad ekonomikoje ryškėja "disbalanso ir įtampos" ženklai. "Iš istorijos žinome, kad tokie disbalansai gali išsilaikyti ilgą laiką, tačiau jiems didėjant didėja ir rizika", pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją