„Premijinis penktadienis“ – nauja iniciatyva Japonijoje, kuria siekiama kovoti su dviem įsišaknijusiomis bėdomis – mažu vartojimu ir persidirbimu.

Šią savaitę pradedama įgyvendinti iniciatyva, kuria siekiama užtikrinti darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, norima paskatinti darbdavius leisti paskutinį kiekvieno mėnesio penktadienį darbuotojams dirbti iki 15 val.

Prie tokios iniciatyvos jau prisijungė automobilių gamybos kompanijos „Nissan“ ir „Toyota“, gėrimų gamybos milžinė „Suntory“ ir brokerių firma „Nomura“. Tiesa, dalyvavimas nėra privalomas, ir nemažai kompanijų atsisakė dalyvauti tokioje iniciatyvoje. Be to, kai kurie analitikai suabejojo, ar tai tikrai padės skatinti vartojimą ar pakeis Japonijos griežtą darbo kultūrą.

Skaičiuojama, kad dėl ilgų darbo valandų Japonijoje nuo insultų, širdies smūgių miršta arba nusižudo šimtai žmonių. Spalį vyriausybės užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad daugiau nei kas penktas darbuotojas Japonijos įmonėje dirba itin daug, todėl jiems yra didesnės mirties tikimybė.

„Mes tikimybės paskatinti vartojimą keisdami mūsų gyvenseną, tai, kaip mes dirbame ir mąstome“, – sakė didžiausios Japonijos verslo lobistų grupės „Keidanren“ vadovas Masanao Ueda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)