Mat pastačius naują prekybos centrą, vietos parkavimui gerokai sumažėjo. Gyventojai nori, kad „Lidl“ pastatytų atraminę sienelę, tačiau „Lidl“ žadėti neskuba.

„Lidl“ nekilnojamojo turto departamento vadovas Marius Motiejaitis ir plėtros projektų vadovas Mantas Burokas šią savaitę Alytaus miesto savivaldybėje susitiko su gyventojais padiskutuoti, kaip būtų galima rasti abi puses tenkinantį sprendimą dėl automobilių parkavimo.

„Lidl“ atstovai gyventojams siūlo įrengti dar apie 40 papildomų parkavimo vietų prie keliolikos jau įrengtų. Planuojama, kad papildomos vietos galėtų atsirasti ten, kur dabar stovi atliekų konteineriai, perkeliant juos į kitą vietą, ir prie daugiabučių namų esančios transformatorinės.

Gyventojai netiki, kad numatytoje teritorijoje galėtų išsitekti tiek daug vietų automobiliams. Pasak jų, ten vietos nedaug, o poreikis statyti automobilius gerokai didesnis. Net įrengus papildomas vietas, visos mašinos netilptų.

Alytiškiai pasiūlė kitą sprendimo būdą – prie susidariusio šlaito, iš kiemo pusės, įrengti atraminę sienelę. Atsiradus atraminei sienelei, atskiriančiai „Lidl“ teritoriją, gyventojai turėtų galimybę patys išsinuomoti sklypą ir savo nuožiūra tame žemės plote įsirengti vietas automobiliams, „neįsipainiojant“ į „Lidl“ teritoriją.

Gyventojai nurodė ir kitą priežastį, kodėl, jų manymu, būtina pastatyti atraminę sienelę. Pastačius parduotuvę, susidarė dar didesnis status šlaitas, šalia kurio vaikams ar vyresniems žmonėms vaikščioti nesaugu.

„Lidl“ atstovai tvirtino, kad šlaitavimas padarytas laikantis visų reikalavimų. Šlaito statumas atitinka nurodymus.

Gyventojams buvo pasiūlyta dar kartą aiškiai raštu pateikti, kokie yra dabartiniai jų pageidavimai, ir nurodyti parametrus, kur turėtų atsirasti atraminė sienelė, kurios įrengimas pareikalautų nemažų papildomų investicijų.

„Alytaus gyventojams savo interesus argumentuojant aktyviai ir dalykiškai, tikimės rasti visoms pusėms priimtiną sprendimą. Šiuo metu analizuojame alytiškių šios savaitės susitikime išsakytus pageidavimus – infrastruktūros siūlymų atveju privalu įvertinti technines jų galimybes bei aktualius įstatymų reikalavimus“, - teigė „Lidl Lietuva“ rinkodaros ir komunikacijos specialistė Valerija Lebedeva.

Pasak jos, bendrovės esminė nuostata – atsakingai vertinti miestų, kuriuose statomos parduotuvės, interesus. „Lidl“ yra būsimas vietos bendruomenių narys, tad savo veikloje bendrovė visada atsižvelgia į gyventojų nuomonę ir investuoja į jaukios gyvenamosios aplinkos kūrimą.

„Tvarkydami infrastruktūrą ir įrengdami parduotuves, visapusiškai stengiamės, jog aplinkiniai gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Tiek planuodami statybas Alytuje, tiek joms vykstant, reguliariai bendraujame su vietos savivaldybe ir gyventojų atstovais“, - „Lidl“ nuostatą komentavo V. Lebedeva.

„Lidl“ planuoja atnaujinti prie daugiabučių esančią vaikų žaidimų aikštelę, taip pat išvalyti netoliese esantį tvenkinį.

Saugaus eismo komisija leido bendrovei įsirengti ir antrą įvažiavimą į prekybos centrą iš Naujosios gatvės. Kad įvažiavimas nekirstų Sveikatingumo tako, planuojama įrengti viaduką.

„Lidl“ neskelbia konkrečios datos, kada Alytuje duris pravers naujas prekybos centras, tačiau tikina, kad daugiau kaip 10 „Lidl“ parduotuvių Lietuvoje atsidarys jau per pirmąjį šių metų pusmetį. Tikėtina, kad Jazminų gatvėje parduotuvė pradės veikti iki birželio mėnesio.