„Small Planet Airlines“ paryčiais išplatino pranešimą, kuriame atkreipia dėmesį, jog situacija keičiasi dinamiškai ir planai gali keistis. Jiems pasikeitus, žadama skubiai informuoti.

„Small Planet Airlines“, įvertinusi turimą informaciją apie aviacijos saugumo padėtį Turkijos Antalijos oro uoste, 4:00 val. duomenimis, ketina vykdyti skrydžius iš Vilniaus į Antaliją pagal numatytą tvarkaraštį. Šeštadienį, liepos 16 dieną, numatyti du skrydžiai iš Vilniaus į Antaliją ir atgal. Skrydžio S5 3525 išvykimas iš Vilniaus oro uosto numatytas 5 val. 30 min. vietos laiku, skrydžio S5 3523 išvykimas – 5 val. 45 min.

“Small Planet Airlines” nuolat stebi situacija Turkijos oro erdvėje ir oro uostuose bei įspėja, jog sprendimai gali keistis, paaiškėjus naujai informacijai apie padėtį Turkijoje. Aviakompanija bendradarbiauja su kelionių organizatoriais ir tarnybomis sekdama padėtį.

Skrydžiais Vilnius-Antalija S5 3525 ir S5 3523 numatyta, jog planuojama vykti atitinkamai 180 ir 179 keleiviais.

Bendrovė pranešė, kad keleiviai buvo perspėti apie rizikas, vienu reisu išskrido 173 keleiviai, kitu - 152.

Skrydžiais S5 3526 ir S5 2524 iš Antalijos į Vilnių turi grįžti po 180 keleivių.

Liepos 16 dieną, „Small Planet Airlines“ numačiusi vykdyti skrydį Amsterdamas-Antalija-Amsterdamas, bendradarbiaujant su Nyderlandų vežėju „TUIfly“. Šis skrydis taip pat planuojamas vykdyti pagal tvarkaraštį.

„Small Planet Airlines“ taip pat atkreipia dėmesį į Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos rekomendaciją LR piliečiams dėl įvykių Turkijoje: vengti masinių susibūrimo vietų; pasirinkti saugią buvimo vietą; susilaikykti nuo kelionių į Turkiją; sekti informaciją. URM Piliečių aptarnavimo skyriaus kontaktai: +370 706 5 2444; el. pašto adresas: pilieciai@urm.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)