Įmonė paskelbė, kad ketina investuoti daugiau nei 5 mln. eurų į Ogrės kepyklą Latvijoje. Tuo tarpų estams nepasisekė – Taline planuojama stabdyti duonos produktų gamybą, bus atsisakyta iki 95 darbuotojų paslaugų.

„Situacija rinkoje yra sudėtinga. Pakuotos duonos vartojimas mažėja. Nuolat augančių sąnaudų naštos negalime perkelti į galutinę produktų kainą. Baltijos šalių duonos rinkoje jaučiamas gamybinių pajėgumų perteklius, todėl mes, norėdami išsaugoti savo konkurencingumą ir pelningumą, nusprendėme konsoliduoti gamybą – visas gamybos linijas perkelti į Kauną ir Ogrę bei sustabdyti gamybą Taline“,– pranešime cituojamas „Fazer Bakery Business Area“ vykdantysis direktorius Petri Kujala.

Perkėlus gamybos linijas ir padidinus gamybos apimtis, Kauno ir Ogrės kepyklose bus kuriamos naujos darbo vietos. Kauno kepykloje planuojama įdarbinti iki 40 gamybos darbuotojų, o Ogrės kepykloje – iki 20.

Latvijoje esančioje Ogrės kepykloje „Fazer“ planuoja daugiau nei 5 mln. eurų investicijas gamybos plėtrai. Numatoma, jog jau 2015 m. rudenį tai papildomai sukurs dar iki 20 naujų darbo vietų.

Taline gamybos sustabdymas numatytas 2015 m. balandžio mėnesį. Tai paveiks ne daugiau nei 95 gamybos darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)