Iniciatyvos ėmėsi patys


Vietinėje Latvijos žiniasklaidoje buvo teigiama, kad nors iš pradžių planuota draudimus importui taikyti tik grūdams, vėliau sankcijas nuspręsta praplėsti ir taikyti ir į šalį iš Rusijos ir Baltarusijos įvežamiems vaisiams bei daržovėms.

Tokių draudimų tikslas, kaip skelbiama, nutraukti ekonominius santykius su šiomis valstybėmis.

Aiškinta, kad pernai iš Rusijos iš viso Latvija importavo žemės ūkio ir maisto produktų už 335 mln. Eur, o didžiąją dalį, 196 mln. Eur, sudarė jau dabar uždraustos įvežti prekės, skelbė portalas lsm.lv.

Importo ribojimas dabar daugiausia taikomas žaliaviniams produktams, tačiau, kaip minėta, tai palies ir pavienius į šias šalis vykstančius asmenis, kurie taip pat grįždami turės laikytis šių ribojimų. Kaip rašė portalas, latviai taip pat vis dar, ieškodami mažesnių kainų, linkę važiuoti apsipirkti į Baltarusiją.

Šiuo metu kaimynai yra priėmę draudimą iš Rusijos ir Baltarusijos į Latviją importuoti žemės ūkio produktus bent iki 2025 metų liepos mėnesio. Importo draudimas galioja ir, pavyzdžiui, bulvėms, pomidorams, morkoms, agurkams, įvairiems riešutams, uogoms ir kitiems produktams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)