Fondo investicija sudaro iki 690 tūkst. litų į vieną įmonę, verslo angelas atitinkamai investuoja nemažesnę sumą. Taip pat įmonėms padedama žiniomis.

„Labai įdomi investicija. Manome, kad užčiuopėme laisvą verslo nišą, tai atspindi ir susidomėjusių verslo angelų gausa“, - teigia fondo valdytojas Algimantas Variakojis. „Pakankamai jauni, bet turintys daug patirties inžinieriai-verslininkai, užsiima aukštos kokybės, ypatingai tikslių staklių gamyba. Pastaraisiais metais daug įmonių Europoje buvo uždaryta ir gamyba perkelta į Kiniją. Tačiau rinkoje jaučiamas nepasitenkinimas nupirkta prasta įranga, yra poreikis kokybiškoms staklėms, kurioms keliami aukšti reikalavimai. Nemažai įmonių turi pakankamai daug senų staklių, kurios dar vis naudojamos gamyboje ir kurių tarnavimo laiką galima pailginti jas perdarius ir automatizavus. Bendraudami su įmonės vadovu, verslo angelais pamatėme keletą veiklos krypčių. Aišku, ne viskas padaroma per vieną dieną, bet idėjų gausa paskatino įtraukti į investiciją platesnį ratą verslo angelų. Ir kas šaunu – puikiai sutariančių tarpusavy“, – pasakoja A. Variakojis.

„Verslo angelų ir fondo investicijos leidžia mums galvoti apie spartų augimą. Artimiausiu metu numatome priimti keletą naujų darbuotojų, įsisavinti keleto naujų staklių gamybą. Kartu kuriame serviso tarnybą, kuri leis operatyviai įmonėse teikti techninį aptarnavimą ir remontą, kas leis prisitraukti naujų klientų. Ko nesitikėjome, bet buvome maloniai nustebinti - tai verslo angelų patirtis, kuri labai padėjo planuojant įmonės plėtrą ir, kas taip pat svarbu, – nepadaryti klaidų“, – sako įmonės direktorius Laimonas Starkevičius.

Vienas iš verslo angelų – Remigijus Čibiras, išrinktas „Mademaster“ valdybos pirmininku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)