Tiesa, nustatyta, kad deklaracijose yra pildymo klaidų, taip pat neįrašytas automobilio pirkimas. Esą inspekcija suteikė ministrui laiko klaidoms ištaisyti.

Kaip rašoma ministerijos pranešime, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paaiškina, kad D. Kreivio parduotos įmonės „Stamija“ akcijos buvo įsigytos iki 1999 metų, todėl jų pardavimo pajamos pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą neapmokestinamos. Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 26 straipsnio požiūriu neapmokestinamos „<...>gautos pajamos iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių), brolių, seserų, vaikaičių ir senelių <...>“.

VAVMI pažymi, kad išanalizavo mokesčių mokėtojo perleistų vertybinių popierių tretiesiems asmenims sandorius, dėl kurių galėjo ar galėtų atsirasti papildomų mokestinių prievolių. Įvertinusi įmonių, kurių akcijos buvo parduotos, to meto finansinę būklę ir rodiklius, VAVMI neturi pagrindo manyti, kad akcijų vertinimas galėtų pakeisti jau įvykdytas mokesčių mokėtojo mokestines prievoles.

„Pajamų deklaracijose nustatytos pildymo klaidos – informacija pateikta netinkamuose deklaracijos laukeliuose. Taip pat apgailestaudamas pripažįstu, jog deklaracijoje per neapdairumą liko neįrašytas naudoto automobilio pirkimas. VMI man suteikė laiko šioms klaidoms ištaisyti. Tai padarysiu nedelsdamas“, – sako D. Kreivys.

Į mokesčių inspektorius kreiptasi po to, kai savaitraštis „Ekonomika.lt” parašė, neva ministro šeimos turtas vertinamas 170 mln. Lt, tuo tarpu pats ministras nurodė, kad jo šeimos turtas tėra 800 tūkst. Lt. Dėl savaitraščio teiginių ministras kreipėsi į teismą. Abejonių sukėlė D.Kreivio akcijų pardavimas motinai.

Prieš tapdamas ministru D. Kreivys valdytas bendrovės „Stamija", apdailos ir statybinių medžiagų prekybos tinklą „Moki-veži" valdančios įmonės „Makveža" akcininkės, akcijas perleido motinai už 4 tūkst. Lt. Savaitraščio duomenimis, D.Kreivio šeimai priklausė 40 proc. dešimtimis milijonų litų apyvartą skaičiuojančios „Makvežos” akcijų. Buvo abejojama, ar perleidus akcijas už tokią mažą sumą nebuvo slepiami mokesčiai.

Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktoje turto deklaracijoje už 2009 metus D.Kreivys nurodė, jog turi turto, kurio vertė 483 tūkst. Lt, ir 109,3 tūkst. Lt piniginių lėšų. D.Kreivienės 2009 metų deklaracijoje nurodyta, kad ji turi 175,4 tūkst. Lt vertės turto ir 34 tūkst. Lt piniginių lėšų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją