JAV žiniasklaidos priemonių užsakytoje apklausoje dalyvavo 24537 respondentai.

Ji parodė, kad 58 proc. baltaodžių balsavo už D. Trumpą, 37 proc. – už Hillary Clinton. Baltaodžiai sudaro 69 proc. visų rinkėjų.

Nebaltaodžiai sudaro 31 proc. visų rinkėjų. 74 proc. jų balsavo už H. Clinton, 21 proc. – už D. Trumpą.

63 proc. baltaodžių vyrų balsavo už D. Trumpą, 31 proc. – už H. Clinton. Už D. Trumpą balsavo 53 proc. baltų moterų, dar 43 proc. jų balsavo už H. Clinton.

Už D. Trumpą balsavo 67 proc. koledžo išsilavinimo neturinčių baltaodžių, iš jų 72 proc. buvo vyrai, 62 proc. – moterys.

Tarp koledžo išsilavinimą turinčių baltaodžių už H. Clinton balsavo 45 proc., 39 proc. jų buvo vyrai, 51 proc. – moterys. Pastaroji grupė yra vienintelė, kurioje, pasak apklausos, H. Clinton pirmavo.

Už D. Trumpą taip pat balsavo daugiau jaunų 18–29 metų baltaodžių (48 proc.), nei už H. Clinton (43 proc.).

Už D. Trumpą taip pat dažniau balsavo didesnes pajamas turintys JAV gyventojai. Daugiau statistikos – lentelėje.

DELFI primena, kad „exit polls“ vadinamos apklausos gali neatitikti galutinių rezultatų. Juos vėliau paskelbs JAV gyventojų surašymo biuras.

Be to, JAV prezidento rinkimuose dalyvavo ne tik D. Trumpas ir H. Clinton, bet ir dar keli nepriklausomi kandidatai, rinkėjai taip pat galėjo įrašyti savo pageidaujamą, todėl lentelėse ne visur procentų suma siekia 100.

H. Clinton nacionaliniu mastu surinko daugiau balsų (59,4 mln.) nei D. Trumpas (59,2 mln.), tačiau nusileido varžovui pagal rinkikų balsus (279 prieš 228).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)