IAE vadovas spalį pasirašė ketinimų protokolą dėl elektros energijos eksporto su Baltarusijos energetikos koncernu "Belenergo" ir su branduolinio kuro eksportuotoja Rusijos kompanija "Tvel".

"Lietuvos energijos" generalinis direktorius Arūnas Keserauskas dienraščiui teigė, kad elektros energijos eksportavimo teisę pagal dabar galiojančius įstatymus turi tik "Lietuvos energija". Tačiau "Lietuvos energija" neprieštarauja, kad būtų įgyvendinti atominės jėgainės eksporto planai ir siūlo susitikus juos aptarti.

Ir "Lietuvos energijai", ir IAE būtų naudinga, kad eksporto rinkų ieškotų abi bendrovės. Ūkio viceministro Romanto Vaitkaus teigimu, tokia galimybė atsiras įsigaliojus elektros ūkį reformuojantiems įstatymams, tačiau to gali tekti palaukti.

IAE generalinis direktorius Viktoras Ševaldinas teigė, kad jėgainės administracija nėra avantiūristiška ir neketina veikti, nepaisydama įstatymų. Tačiau, anot jo, nė vienas dabar galiojančių įstatymų atominei jėgainei nedraudžia ieškoti rinkų, o 2001 metų pradžios įsigaliosiantis Elektros energetikos įstatymas tai netgi skatina.

Kadangi sausis jau už kalnų, dabar yra pats laikas planuoti kitų metų eksportą. IAE tai ir daro - ieško rinkų, derasi ir neketina pasirašinėti jokių sutarčių be "Lietuvos energijos" žinios, teigė V. Ševaldinas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją