Iš viso "Gubernijos" eksportuojamo alaus Vokietijai tenka 21%. Violeta Dunauskienė, "Gubernijos" atstovė ryšiams su visuomene, sako, kad šiauliečiai, įsitvirtino prie Prancūzijos sienos esančiuose miestuose – Dortmunde, Bonoje.

Nerijus Žukas, Lietuvos ambasados Vokietijoje ekonomikos patarėjas, "Gubernijos" ekspansiją į Vokietiją VŽ apibūdino trumpai: "Sėkmė lydi drąsiausius ir nenurimstančius ieškotojus". Rimtų pasiūlymų šiauliečiai dėl alaus eksporto į Vokietiją sulaukė ir Hanoverio parodoje "EXPO 2000".

"Jų kol kas nekomentuosime, nes didmenininką jau turime ir neturime tikslo ieškoti kitų pirkėjų",– sako p. Dunauskienė. Ji džiaugiasi, kad Vokietijoje vykstančioje parodoje jų bendrovės barą kasdien aplanko gausybė žmonių.

Ponia Dunauskienė teigia, kad jiems Vokietijoje kol kas neteko konkuruoti su kitų Lietuvos daryklų alumi. Arūnas Jarmolavičius, UAB"Jungtinio alaus centras" generalinis direktorius, VŽ tvirtino, kad nors jų kontroliuojamos įmonės neapsiriboja tik vietos rinka, tačiau į Vokietiją nukreipti savo produkcijos kol kas neketina nei UAB "Utenos alus", nei AB "Kalnapilis".