"Vyriausybė, greit išnaudojanti lėšas viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimams ir pensijoms, nusprendė nepervesti 2,5 mlrd. eurų Tarptautiniam valiutos fondui, jeigu nepavyks pasiekti susitarimo. Šios lėšos turi TFV pasiekti gegužę ir birželį", - sakė leidiniui šaltiniai, susipažinę su Graikijos vyriausybės planais.

"Priėjome kelio pabaigą... Jeigu Europa neperves pinigų iš finansinės paramos fondo, neturėsime kitos alternatyvos, kaip tik skelbti nemokumą", - teigė "The Financial Times" anonimiškai kalbėjęs Graikijos vyriausybės atstovas.

Leidinyje teigiama, kad Graikijos nemokumas taptų precedento neturinčiu šoku visai euro zonai, todėl tokie pareiškimai gali tapti taktiniu vyriausybės žingsniu, rodančiu siekį derybose pasiekti kuo palankesnes sąlygas savo šaliai.

Europos valstybių vadovai taip pat rengia planus, kurių būtų imtasi Graikijai paskelbus apie nemokumą, teigia "The Financial Times".

Graikija neigia besiruošianti galimam nemokumui

Graikija neigia pasirodžiusią informaciją apie neva vykdomus jos pasiruošimus galimam nemokumui, jeigu nepavyks susitarti dėl finansinės paramos su šalies tarptautiniais kreditoriais, praneša BBC.

Vyriausybės atstovas spaudai nurodo, kad derybose pamažu siekiama galutinio sprendimo. Graikija tariasi su savo partneriais Europoje dėl finansų paramos, dar vasarį šalis išsiderėjo 240 mlrd. eurų vertės paramos pratęsimą.

Atėnai turi Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) gegužės 1 d. išmokėti 203 mln. eurų, o gegužės 12 d. dar 770 mln. eurų. Tiesa, žiniasklaidoje pasklidusi informacija rodo, kad vyriausybės turimos lėšų atsargos sparčiai mažėja. Dar šį mėnesį valdžia turi rasti 2,4 mlrd. eurų, iš kurių bus mokamas atlyginimas ir pensijos viešojo sektoriaus darbuotojams.

Taip pat Graikijos vyriausybė paneigė ir pasirodžiusius pranešimus apie ketinimus surengti priešlaikinius rinkimus, jeigu nepavyktų pasiekti sprendimo su tarptautiniais kreditoriais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)