Pavyzdžiui, svarstoma, apie "salų mokestį" už nakvynes Egėjo jūros salose. Tarptautiniai donorai iki šiol blokuoja 7,2 mlrd. eurų paramos išmolėjimą Graikijai, nes nepavyksta susitarti dėl reformų paketo.

Graikijos spaudoje ketvirtadienį netrūko spekuliacijų apie būsimus mokesčius, be kita ko, apie 1-5 eurų mokestį už kiekvieną nakvynę daugumoje Egėjo jūros salų. Be to, bus imtasi priemonių kovoti su mokesčių slėpimu, tarkim, neišduodant kvitų.

Visos didesnės nei 70 eurų sąskaitos 23 Egėjo salose, kurios turizmo požiūriu laikomos išvystytomis, galės būti apmokamos tik kreditinėmis kortelėmis arba čekiais. Atėnai, be to, planuoja didinti mokesčius prabangių automobilių ir baseinų savininkams.

Planuojam amnestija visiems graikams, kurie "juodus pinigus" išvežė į užsienį. Tačiau ji galios tik tiem investuotojams, kurie apie tai praneš savanoriškai ir sumokės 15 proc. mokestį.

Be to, vyriausybė jau nebeatmeta privatizavimų ir yra pasirengusi atšaukti 13-os pensijos išmokėjimą metų gale bei smarkiai apriboti išankstinės pensijos skyrimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)