„Pramonininkų pasiūlymai Vyriausybės ir politinių partijų narių bus, manau, labai rimtai priimti. Tik politinės partijos gali atsidurti šiek tiek nejaukioje situacijoje, nes pasiūlymai bus išgirsti šiandien, o programos jau yra suformuluotos.

Būtų įdomu pamatyti, ar reikšmingai, išsiskyrus pramonininkų ir tam tikrų politinių partijų elgsenai ir pasaulėžiūrai, tos rinkimų programos dar gali būti koreguojamos, ar ne. Visgi drįsčiau tuo suabejoti", - pirmadienį LPK Verslo forume sakė jis.

Analitiko teigimu, pramonininkus galima laikyti ta verslo grupe, kuri mąsto labai blaiviai bei į dabartinę verslo situaciją žvelgia itin pragmatiškai.

„Svarbiausia yra užtikrinti tinkamas verslo sąlygas bei makroekonominį stabilumą. Konkurencingumo klausimai tampa išlikimo klausimais. Šių metų pirmąjį ketvirtį mes matėme, kad Lietuvos ekonomika kažkaip auga, kai tuo tarpu visa euro zona yra recesijoje. Viena iš to priežasčių, manau, yra konkurencingumas, gebėjimas mūsų eksportuotojams išlikti konkurencingiems, nepaisant labai sudėtingų sąlygų", - pramonininkų pozicijai antrino jis.

ELTA primena, jog LPK pirmadienį pateikė pasiūlymus politinėms partijoms. Pramonininkai tikisi, jog „siūlymai nuguls į Vyriausybės programą".

„Mūsų siūlymai yra verslo bendruomenių matymas, kuris yra pateikiamas politinėms partijoms. Mes manome, kad mūsų pateikiamų klausimų sprendimas yra svarbus", - pažymėjo R. Dargis.

Pramonininkai savo siūlymus partijoms pateikė verslo, viešojo sektoriaus veiklos, užsienio politikos, darbo rinkos, energetikos, mokslo ir švietimo, transporto ir logistikos, darnios plėtros ir statybos, aplinkosaugos, turizmo plėtros srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)