Pagal gruodžio 7-ąją pasirašytą sutartį nuo sausio nustatyta nauja kaina buvo 82 JAV doleriai - 4 doleriais didesnė nei dabar.

"Lietuvos dujų" komercijos direktorius Vidmantas Čepukonis BNS patvirtino, kad palyginti su gruodžio pradžioje sutarta kaina, "Gazprom" sutiko ją sumažinti 3,6 proc.

"Gazprom" ir "Lietuvos dujų" atstovai ketvirtadienį Maskvoje pasirašė priedą prie dujų tiekimo sutarties, kuris numato kitokią dujų pardavimo kainą.

Pasak V. Čepukonio, derybos įvyko "Gazprom" iniciatyva. Rusijos koncerno vadovai leido suprasti, jog šis sprendimas yra susijęs su būsimu "Lietuvos dujų" privatizavimu, tikintis palankios Lietuvos Vyriausybės pozicijos "Gazprom" atžvilgiu. Rusijos koncernas norėtų dalyvauti Lietuvos dujų įmonės privatizavime.

Peržiūrėti jau patvirtintą Lietuvai parduodamų dujų kainą "Gazprom" vadovybės prašė ir ūkio ministras Eugenijus Maldeikis. Pasak jo atstovo spaudai, toks prašymas, keičiantis padėčiai pasaulinėje mazuto rinkoje, buvo išsakytas, tačiau, anot jo, jokių kalbų apie "Lietuvos dujų" privatizavimą su "Gazprom" nebuvo.

Pernai pasirašyta šešerių metų "Gazprom" ir "Lietuvos dujų" sutartis numato, kad dujų kaina priklauso nuo mazuto kainos Roterdamo biržoje ir yra peržiūrima kartą per pusmetį. Antrąjį šių metų pusmetį vidutinei mazuto kainai pakilus iki daugiau nei 140 JAV dolerių, "Gazprom" padidino kitų metų pirmojo pusmečio dujų kainą.

2000-ųjų pradžioje "Gazprom" padidino dujų kainą Lietuvai 2 JAV doleriais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją