Dar šiais metais planuojama pradėti Jotvingių gatvės rekonstrukciją, todėl jis savo kioską, kuris veikia jau daugiau nei dešimtmetį, turės perkelti į kitą miesto vietą, o tai gali pakenkti verslui.

„Mes buvome susitikę su miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Kęstučiu Žuromsku, kuris teigė, kad kol neprasidės darbai, savivaldybė leis mums dirbti, tačiau pasiūlė jau ieškoti kitos vietos. Bet kur tą vietą rasti?

Aš pats suprantu, kad vyks gatvės rekonstrukcijos darbai, bet mes čia dirbame jau daugiau nei dešimt metų. Žmonės yra pripratę. Dabar jie klausinėja, kur mes persikelsime, ar visai neužsidarysime“, - kalbėjo kebabų kiosko, esančio greta buvusios autobusų stoties aikštelės, savininkas Vladas Pitkevičius, įmonės „Geirida“ direktorius.

Kebabinė Alytuje

Esama situacija nėra patenkintas ir šalia esančio raktų kiosko savininkas, nenorėjęs plačiau apie tai kalbėti.

Alytaus miesto savivaldybės Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Mindaugas Matažinskas teigė, kad Jotvingių gatvės rekonstrukcija turėtų prasidėti dar šiais metais, tikėtina, spalio antroje pusėje.

„Pirmuoju etapu bus rekonstruota automobilių stovėjimo aikštelė, bus sutvarkyti šaligatviai, atnaujinta danga, pasodinti nauji želdiniai. Į aikštelės rekonstrukcijos teritoriją patenka ir tie kioskai, todėl jie turės būti nukelti. Šiuo metu jiems yra leista pasirinkti kitas vietas“, - sakė M. Matažinskas.

Šiais metais pradėjus tvarkyti automobilių stovėjimo aikštelę, kitąmet tikimasi rekonstruoti ir visą Jotvingių gatvę, o pasibaigus darbams, bus svarstoma apie minėtų kioską sugrįžimą atsižvelgiant į kioskų statymo tvarką Alytuje.