"Mūsų nepatenkina 50 mln. USD, kurie siūlomi už LISCO", – vakar pareiškė pretendentas į naujos Vyriausybės finansų ministrus Jonas Lionginas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvos vežėjai netrukus gali turėti tik vieną kelią į Vakarų Europą – LISCO keltais. Jeigu naujieji laivininkystės bendrovės savininkai padidins pervežimų tarifus, vežėjai nebegalės konkuruoti, ir Vakarų rinka jiems užsidarys.

Pretendentas į finansų ministrus rėmėsi Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" būgštavimais, kad Lenkija dėl blogų jos kelių blokuoja kvotų išdavimą Lietuvos vežėjams. Užsidarius sausumos keliui, Lietuvos vežėjams liks tik kelias jūra.

Valstybės turto fondo generalinis direktorius Stasys Vaitkevičius negalėjo tvirtai pasakyti, ar iki naujos Vyriausybės sudarymo bus pasirašyta LISCO akcijų pardavimo sutartis. Jis sakė negalįs nepasirašyti sutarties, nes jau yra Vyriausybės įpareigojimas. Kitą savaitę Turto fondo vadovas tikisi galutinai sutvarkyti visus būtinus dokumentus, ir jeigu pirkėjų atstovai suskubtų atvykti į Vilnių, sutartis netrukus būtų pasirašyta.