„Ar galėčiau pasakyti, kad finansų krizė niekada nepasikartos? Turbūt nereikia žengti taip toli, tačiau manau, kad dabar mes esame saugesni, ir tikiuosi, tikiuosi, kad iki mūsų dienų pabaigos krizė mums negresia, tikiu, kad taip ir bus“, – pareiškė ji.

Visgi J. Yellen pabrėžė, jog svarbu neatsisakyti finansų sektoriaus reformų, nes tai padarytų neigiamą poveikį šiam sektoriui, praneša CNBC. JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) per savo rinkimų kampaniją žadėjo sušvelninti bankų reguliavimą ir JAV finansų departamentas kiek anksčiau šį mėnesį pateikė atitinkamas rekomendacijas.

Savo kalboje J. Yellen daugiau dėmesio skyrė bankams ir turto rinkoms, o ne pinigų politikai. Anot jos, turto kainos šiuo metu yra kiek per didelės.

Visgi ji pareiškė, kad JAV centrinis bankas ir toliau tolygiai ir laipsniškai didins palūkanų normas.

„Manome, kad mūsų tikslams pasiekti būtų tikslinga labai laipsniškai didinti palūkanų normas iki lygių, kurie vis dar bus labai žemi, nors dėl to dar yra tam tikro neapibrėžtumo“, – pareiškė FRS vadovė.

J. Yellen atsisakė atsakyti į klausimą apie savo santykius su D. Trumpu, tačiau pareiškė turinti gerus darbinius santykius su iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)