Tai pirmadienį po premjero Andriaus Kubiliaus ir prezidento Valdo Adamkaus susitikimo patvirtino premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis. A. Kubilius informavo prezidentą apie "Lietuvos telekomo" akcijų pardavimą.

Viešo pasiūlymo prospekte, kurį pirmadienį išplatino telekomo privatizavimo patarėjai, rašoma, kad ERPB nusipirko 63 mln. akcijų, už kurias sumokėjo apie 198,5 mln. litų. ERPB tokiu būdu įsigijo 7,7 proc. telekomo akcijų.

ERPB valdybos nutarimu bankas ketino pirkti telekomo akcijų daugiausia už 50 mln. JAV dolerių (200 mln. litų).

Visas 25 proc. telekomo akcijų paketas pirmadienį parduotas už 642 mln. litų, už vieną akciją mokant 3,15 lito.

Prospekte taip pat nurodoma, jog dar 38 mln. 095 tūkst. 240 telekomo akcijų įsigijo "Lietuvos telekomo" asocijuota įmonė. Tai sudaro daugiau nei penktadalį išplatinto akcijų paketo ir 4,7 proc. visų telekomo akcijų. Dokumentas nepatikslina, kas yra ši asocijuota įmonė.

A. Bačiulis žurnalistams sakė, kad "Lietuvos telekomo" kainą galėjo sumažinti tai, kad jis neturi mobiliojo ryšio licencijos, bei tai, jog daugelis investuotojų nėra patenkinti šalies makroekonomine padėtimi.

"Be to, kitąmet bus parduodami kitų šalių telekomai, o 2003 metais "Lietuvos telekomas" praras monopolį", vardijo A. Bačiulis.

Jis tvirtino, kad už telekomą gautos lėšos bus naudojamas finansuoti investicijų programas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją